реконструкция при рак на гърдата

Не пестете добрите думи, за тези, които заслужават!

реконструкция при рак на гърдата

Мнениеот rety » Пон Фев 15, 2010 2:20 pm

Напоследък се говори много за рака на гърдата. Реших да споделя моята история и да предизвикам повече гласност.

Гледах едно предаване, в което беше засегната темата за реконструкция на гърда (поставяне на имплант) непосредствено след мастектомия. Всичко това се случва в една операция . Жената се събужда с гърда. По начина, по който се говореше, бях останала с впечатление, че това се случва в България, но се оказа, че става въпрос за лекари от Италия, които не работят тук.

Аз съм оперирана от рак на гърдата и ми е направена точно такава реконструкция - мастектомия с ЕДНОВРЕМЕННО поставяне на имплант.
И ДОБРАТА НОВИНА, КОЯТО ИСКАМ ДА ВИ СЪОБЩЯ Е, ЧЕ ТОВА СЕ ИЗВЪРШИ ТУК, В СОФИЯ. Оперира ме д-р Младен Младенов- мамолог в специализирана клиника по хирургия на млечна жлеза, която се намира в Първа АГ болница „ Св. София ”.

Изминаха две години от тогава. Аз се чувствам прекрасно - пълна с вяра и надежда да продължа напред. Недопустимо е в 21. век една жена да се събуди без гърда. Пътят, който трябва да се извърви при такава диагноза, е дълъг и мъчителен. За да прескочиш ада и да продължиш да се бориш, е нужно първо от всичко да съхраниш психиката си. Тази РЕКОНСТРУКЦИЯ допринася толкова много за това - да се чувстваш пълноценен човек. Никаква терапия (химиотерапия или лъчетерапия) не може да те срине така, както това всеки ден да виждаш, че чудовището, наречено рак, е отнело част от тялото ти.

Радостна съм, че и в България има шанс животът да бъде прекрасен дори и да ни сполети болест като тази!

Трябва да се гордеем, че в НАШАТА страна, чрез НАШИ лекари-специалисти, можем да помагаме на НАШИТЕ жени с такава диагноза.

НЕКА ДА СЪДЕЙСТВАМЕ ЗА ОПОВЕСТЯВАНЕТО НА ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ!
Рени Блажева:
GSM: 0899 822 188
0895 577 638
rety
 
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Фев 11, 2010 4:12 pm

Назад към Благодарим Ви за професионализма и грижите!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 1 госта

cron