Разчитане на кръвни изследвания

Уважаеми Потребители,
В този раздел ще се стремим да Ви ориентираме, относно здравни проблеми, които Ви вълнуват. Изказаните мнения НЕ МОГАТ да заменят реалния консулт с лекар! Спазването на добрия тон е гаранция, че ще получите компетентен отговор според съвременната добра медицинска практика.
Благодарим Ви!

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот summer7777 » Сря Ное 22, 2017 6:51 pm

Искам да попитам, понеже имах световъртеж една сутрин и ми излезна тази кръвна картина, ще помоля за тълкуването й. Ето резултатите. Сега съм добре.
[img]http://prikachi.com/images.php?images/18/9228018F.jpg[/img] (alt+p)

НЕ мога да си прикача във форума кръвната картина, опитах, но не успях. Ето го адреса, ако може от него я погледнете.
http://prikachi.com/images.php?images/18/9228018F.jpg
Благодаря предварително.
summer7777
 
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Ное 22, 2017 6:11 pm

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот ZdraveiGP » Пет Ное 24, 2017 10:57 am

Здравейте,
Няма нещо странно, че сте се чувствал зле - има данни за неут. възп.процес или инфекция, дисблаланс в алкално-киселинното равновесие.
Би трябвало да провеждате лечение или поне да контролирате отклонените параметри в динамика, т.е. нова ПКК, ДКК и по-разширен пакет кр. тестове. За първи път виждам ПКК с АКР тест, без никакви други доуточняващи и много по-елементарни тестове като кр. захар, черен дроб, бъбреци, електролити и т.н.
Посетете лекар за уточняване!
успех!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1897
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 11:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот summer7777 » Пет Ное 24, 2017 2:13 pm

Благодаря ви. Ще послушам съвета ви.
Понякога ме боли тъпа болка в най-дясно подребрието, може би е жлъчка, може и да греша. Баба ми е имала проблеми със жлъчката, гнойни процеси и са я оперирали, а на нейния син му я премахнаха. И може да имам същия проблем. И другото, което е че съм правила преди години киста на опашката. А световъртежът от тази година понякога го получавам след ставане от сън, но на годината 1-2 пъти ми се е случвало. Всичките тези симптоми се появяват ненадейно, и никога не може да се предвиди..
summer7777
 
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Ное 22, 2017 6:11 pm

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот Evilly » Пон Ное 27, 2017 1:56 am

Здравейте!
Жена на 29 год. съм и си правих профилактични кръвни изследвания.Притесняват ме резултата на MID ,тъй като виждам е много над нормата,а за този показател не мога да намеря никakва информация.Както и да е ...Това са резултатите ми:

WBC - 6.78 (3.90-10.00)
LYM -2.00 (1.30-4.00)
MID- 2.65 (0.15-0.70) :shock:
GRA - 2.14 (2.50-7.50) :(
LYM% 29.5 (25.0-40.0)
MID%- 39.0 (3.0-7.0) :shock:
GRA%-31.5 (50.0-75.0) :(

RBC 5.05 (4.00-5.40)
HGB 137 (120-174)
HCT 0.45 (0.330-0.520)
MCV 89 (76-97)
MCH 27.2 (26.0-32.0)
MCHC 306 (310-360)
RDWc 15.4 %

PLT 314 (150-400)
PCT 0.00
MPV 9.7 (8.0-15.0)
PDWc 37.4%
P-LCC 81
P-LCR 25.73%


Кръвна захар - 5,37
Креатинин- 76,9
Общ холестерол 4,45
Триглецериди 1,30
HDL холестерол 1,00
LDL холестерол 2,86

PH 6
Специфично тегло 1015
БЕлтък (-)
Захар (-)
Кетотела (-)
Билирубин (-)
Уробилиноген N
Кръв (-)
Седимент 1-2 Еg ili Er (немога да го разчета) :)
СУЕ 7мм




Благодаря предварително за отговора :)
Evilly
 
Мнения: 1
Регистриран на: Пон Ное 27, 2017 1:41 am

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот ZdraveiGP » Вто Ное 28, 2017 3:15 pm

Здравейте,
При липса на оплаквания подобни резултати могат да се считата за нормални..."mid" е броят на недиференцираните, все още незрели преходни форми на кръвните клетки. Техният брой обикновено няма клинично значение, ако не кореспондира с общия брой на кр. клетки. Все пак, левкоцитите ви са малко към долната граница - при възможност изследвайте нива на вит. б12 и вит. Д и ако има понижение си ги набавете чрез храна/добавки.
успех!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1897
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 11:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот Илuяn. » Пон Яну 01, 2018 10:30 pm

Здравейте,
може ли да ми разчетете ПКК и да ми кажете какво мислите за нея като цяло? Притесняваме завишеното ниво на mid и MCHC, като второто почти винаги излиза завишено. Четох в интернет, че завишено mid е показател за левкемия и направо паднах от коня...

http://prikachi.com/images/659/923969G.jpg
http://prikachi.com/images/660/923960Y.jpg

Благодаря предварително за отговора!
Последна промяна Илuяn. на Пон Фев 05, 2018 11:51 pm, променена общо 1 път
Илuяn.
 
Мнения: 27
Регистриран на: Съб Май 11, 2013 9:42 pm

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот ZdraveiGP » Пон Яну 08, 2018 12:35 pm

Здравейте,
Посочените стойности нямат негативно клинично значение и могат да се приемат по-скоро за нормални. Нямате левкемия.
Успех!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1897
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 11:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот Илuяn. » Пон Яну 08, 2018 12:48 pm

А като цяло за резултатите какво бихте казали?
Илuяn.
 
Мнения: 27
Регистриран на: Съб Май 11, 2013 9:42 pm

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот Mo0onlight » Съб Яну 27, 2018 10:07 pm

Здравейте! Преди около месец започнаха болки и парене при уринирене, които започнаха да отшумяват след 2-3 дни,но се появиха постоянни, пулсиращи болки в бъбреците. Нямаше как да отида веднага на лекар понеже бях на работа и идваха празници. Отидох след седмица и личния ми назначи общи изследвания на урина и каза, че имам инфекция на пикочните пътища. Изписа ми Нитроксолин за 7 дни. По време на приема нямах оплаквания, но след като го свърших,понякога пак се появяваха болки и парене при уриниране. Отново отидох при личния и той ме изпрати на гинеколог. От там ми казаха, че няма нищо обезпокоително. Вчера си пуснах нови изследвания на урина. Резултатите са следните:
PH - 5
Белтък в урината - опал.
Билирубин - (negative)
Глюкоза - (negative)
Кетони - (negative)
Кръв - ( negative)
Левкоцити - (+) positive
Нитрити - (+) positive
Уробилиноген - normal
Отн. тегло - 1,020
Урина седимент -
Бактерии - бактерии
Епителни клетки -
Левкоцити - 4-5
Еритроцити -
Може ли да ми разясните какво е опал.,позитивни левкоцити и нитрити?
Mo0onlight
 
Мнения: 2
Регистриран на: Съб Яну 27, 2018 10:03 pm

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот ZdraveiGP » Нед Яну 28, 2018 12:07 am

Здравейте,
Това са класически клинични и лабораторни показатели за инфекция на пикочо-отделителната система. Най-вероятно ще се наложи курс с антибиотик, "по-силен" от нитроксолин....при липса на противопоказания, обикновено от групата на хинолоните. При инфекция на ПОС, освен парене, болка, често, на порции и с чувство за недоизхождане уриниране, обичайно се открива и лабораторна находка като вашата - с белтък, левкоцити, бактерии, нитрити и алкално pH на урината. Състоянието е обичайно, особено за жени, но не трябва да се допуска да хронифицира. В идеалният вариант ще дадете стерилна урина за всеки случай, като няма защо да се чака резултата (той се получава след 3-4 дни) Може да се започне емпирично лечение с антибиотик веднага, а при липса на подобрение от лечението за тези 3-4 дни докато излезе стерилната урина, при нужда тогава може да се смени антибиотика според антибиограмата. Приемайте много течности, може и добавки на основата на червена боровинка, зърнастец, мечо грозде и т.н. Ако въпреки лечението отново имате проблеми е добре да посетите уролог за преглед, образна диагностика и тестове. Възможни са също тестове за атипични причинители като хламидия, микоплазма и т.н.
Едва ли ще се стигне дотам.
Успех!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1897
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 11:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

ПредишнаСледваща

Назад към Имам проблем...Моля, Помогнете!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 2 госта

cron