Кръвни изследвания

Уважаеми Потребители,
В този раздел ще се стремим да Ви ориентираме, относно здравни проблеми, които Ви вълнуват. Изказаните мнения НЕ МОГАТ да заменят реалния консулт с лекар! Спазването на добрия тон е гаранция, че ще получите компетентен отговор според съвременната добра медицинска практика.
Благодарим Ви!

Re: Кръвни изследвания

Мнениеот Lubcheto » Пон Фев 14, 2022 2:13 pm

Здравейте, отново! Половин година по-късно, еозинофилите отново не са в норма, но алерголога, който посетих твърди, че това не е прблем. Заради постоянната хрема и кихане правих отново тестове за алергия, скенер на глава, Ige и още един тест със сложно за мен име, което не помня/изследваха го в Германия/. Всички кръвни изследвания, които направих бяха в норма, макар и на горна граница. Скенера на глава показа мукоцелни клетки около синусите, теста за алерген - алергия към Penicilinium, за която от години знам, че имам. Не знаех обаче, че е възможно без алерген около мен, т.е без плесен и мухъл, мого за получавам хрема и кихане, както и периодично възпалено гърло. Отново ми изписаха Димиста капки и докато ги ползвм, дори и не съвсем редовно, нямам никакви оплаквания.
В средата на януари "изкарах" Ковид. Поставям го в кавички, защото освен няколкото положителни теста, които го потвърдиха, нямах абсолютно никакъв симптом. Личният лекар ми назначи кръвни изследвания, които направх вчера. В тях, освен вече стандартно повишените еозинофили, CRP-то също е леко повишено. Дали това е притеснително, трябва ли да търся причина, трябва ли отново да направя изследване?
WBC - Левкоцити 4.1 G/L 4.4 - 11.3
NEUT# - Неутрофилни левкоцити - бр. 2.30 G/l 2.0-7.8
LYM - Лимфоцити -бр. 1.22 G/L 0,6 - 4,1
MONO# - Моноцити - бр. 0.24 G/l 0.20 - 1.10
EO# - Еозинофилни левкоцити - бр. 0.28 G/l 0.1 -0,4
BASO# - Базофилни левкоцити - бр. 0.02 G/l 0,00-0,2
NEUT% - Неутрофилни левкоцити - % 56.30 % 40 - 70
LYM% - Лимфоцити % 30 % 20 - 40
MONO% - Моноцити -% 6 2 - 8
EO% - Еозинофилни левкоцити- % H 7 % 0,00 - 4,00
BASO% - Базофилни левкоцити % 0.60 % 0,00 -1.00
RBC - Еритроцити 4.45 T/L 3.70 - 5.30
HGB - Хемоглобин 140 g/L 123 - 160
HCT - Хематокрит 0.43 L/L 0.36 - 0.5
MCV - Ср. обем на еритроцитите 95.8 fl 80 - 96
MCH - Ср. Hgb концентрация в еритр. 31.4 pg 22 - 33
MCHC - Ср. Hgb съдърж. в еритр. 328 g/L 295 - 360
RDW-CV/вариация на ер. р-ние 12.40 % 11 - 16
RDW-SD 43.90 fl 37 - 54
PLT - Тромбоцити 181 G/L 149 - 409
MPV - Ср. обем на тромбоцитите 9.9 fL 7.5-11,5
PDW - Девиация на тромбоцитното разпределение 16.20 % 11,0 -30,5
PCT - Тромбокрит 0.179 % 0,002 - 0,450
P-LCC 47 13-43%
P-LCR 26.10 % 13 - 43
СУЕ/Скорост на утаяване на еритроцитите/ESR 15 mm/h 2 - 25
Биохимия/BIOCHEMISTRY
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод
LDL 2.93 mmol/l <2.59 mmol/l
Триглицериди/Triglycerides 0.5 mmol/l < 1,70
HDL-хол. 1.8 mmol/l м. >1,45; ж.>1,55
Глюкоза/Glucose 4.69 mmol/l 2.80 - 6.20
Креатинин/Creatinine 83 µmol/l M 74-134; Ж 44-96 ; новородени 63 - 125; кърмачета 18 - 42
ASAT(GOT) 19 U/l <40
ALAT(GPT) 22 U/l <41
CRP H 6.74 mg/l 0 - 6; за бременни 5-20
Холестерол/Cholesterol 4.96 mmol/l < 6,0

Биохимия/BIOCHEMISTRY
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод
Желязо/Iron 23.10 µmol/l 6.60 - 26
Коагулация/KOAGULACION
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод
Д-димери 0.32 ug/ml 0 - 0.5
Фибриноген/Fibrinogen 3.7 g/l 2,00-4,00


Благодаря!
Lubcheto
 
Мнения: 5
Регистриран на: Пон Май 03, 2021 12:09 pm

Предишна

Назад към Имам проблем...Моля, Помогнете!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта

cron